Posts

Showing posts from April, 2016

Remix !!!

Image
Ekioa #nemalabavo je napravila remix za Hit pjesmu Guzotomija , poslusajte:

Smoke Mardeljano - Ja repujem (doku)

Image
Pogledajte trailer za dokumentarac od Smoke Mardeljano !

Jala Brat & SMA - Ubijena od alkohola (novo)

Image

Jala @ Buba Corelli (Live , Club Elite)

Image

Lady Lashurr - Unleshed

Image

Kreezkilla - Srecan

Image
Poslusajte mladog Kreezkilla po prvi put kod nas na stranici ! enjoy ...

Banger of the day: Frenkie - Napaceni bosnjo

Image
Od danas cemo probati svaki dan da vam predstavimo Banger of the day to jeste jednu hit stvar sa domace rep scene ...

Brat Wolt - 021 Reprezent

Image

Najava za Ako si s nama !!!

Image
Poslusajte i pgledajte najavu za spot koji ce izaci kroz nekoliko dana na zvanicnom youtube kanalu od Skankdafaka :

Rep-idemija , Predstavljamo ...

Image
Skankdafaka - Officijalna stranica << Skankdafaka je mc koji je prisutan u "rep igri" jos od davne 2004 , kroz sve ove godine je osvajao razne battle turnire koji su se prije odrzavali na hip hop portalima. Mnogi vjerovatno nisu culi za njega sve do jula prosle godine kada je izbacio RR EP koji je bio dosta dobro ispracen a ne davno nakon toga je zaredao par hitova kao sto su Prati Ritam , Odrasli na repcugi , Repidemija ili poslijedna stvar Guzotomija . Pjesma i spot za Prati Ritam je do sad njegova naj uspijesnija pjesma sa skoro 30.000 pregleda na youtube. Ove godine je formirao ekipu zajedno sa Vordabeatzz,Nexter,Haky,Donie Montana i Head pod nazivom Nema Labavo Ent. koja ce kako kazu uskoro postati ne zavisna izdavacka kuca u kojoj ce biti izdani razni reperi . Kako sam kaze narod nece vise da slusa rep koji se radio prije desetak godina pa zato je i on na vrijeme prepoznao situaciju i napravio pjesme tipa "Afterparty" zajedno sa Tier i "Guzotom

VIP - Brze , jace , bolje ... (Video)

Image

Jala i Buba Corelli izbacili novu pjesmu na svom kanalu !

Image

Trik FX ft. Vuk Mob - Manijak (Video)

Image

Juice objasnio stanje u srbiji , autotune , glupa pitanja i ostalo ...

Image
Pogledajte  interview od Juice !!!

Jala Brat i Buba Corelli Novi hit je online !!!

Image
Poslusajte vec sad jednu od novih pjesama od Jala Brat i Buba Corelli ... pjesma je procurila na net i odmah jr postala veliki hit ! Poslusaj pjesmu ovdje !!!!!!!!!!

Sta to Frenkie i ekipa radi u Berlinu !??

Image
Nakon što su u subotu na društvenim mrežama objavili par fotografija iz glavnog grada Njemačke, Frenkie, Kontra i Indigo su izazvali lavinu pitanja i komentara. Kako nije bilo najave za koncert, mnogi su se pitali šta Fm Jam trojac radi u Berlinu. No, nakon što smo jučer vidjeli novu fotografiju iz studija postalo je jasno da je u pitanju rad na novom materijalu. Ekipa je veoma tajnovita oko detalja snimanja, ali očigledno je da se nalaze u jednom od najboljih studija njemačke metropole. U pitanju je, naime, Red Bull-ov Studio u berlinskom kultnom Hip Hop kvartu Kreuzbergu. U ovom studiju su snimali između ostalih i velikani njemačkog Hip Hopa kao što su Genetikk i Kool Savas. Tokom snimanja, trojac iz BiH je posjetio i naš reprezentativac Vedad Ibišević. Napadač Herthe iz Berlina je imao priliku da čuje najnovije snimke i nije krije oduševljenje novim trakama. „Evo napokon znate da smo u Berlin došli da podržimo našeg Vedatora u odlučujućoj utakmici za historijski ulazak u finale N

Dziggi - Ljubav (Video)

Image
Poslije nekoliko pozitivnih kolaboracija, ‘Džiggi‘ je ovaj put publici BiH hip-hop scene izbacio novi solo video spot za traku nazivom ‘Ljubav ‘. Za produkciju zadužena su mostarska braća S.One i CMA, Studio Rupa. Montažu i produkciju spota potpisuje Murdz Studios.

Kurtoazija ft.Fox - Dinkic

Image
LYRICS: Turina Macaković, Fox MIX & MASTER: Real ACD

Tasco i Zima - Pogresna strana ulice

Image
Download pjesme: https://soundcloud.com/tasco-zima-official/tasco-zima-pogresna-strana-ulice Instrumental: Nuttkase Miks i mastering: Vladimir Mijić - Capi Photo cover: Vedran Mitrić Snimano @ Radio Kameleon.

Mehanikka ft. Dzenard Redzic - Proljece (Video)

Image
Tekstovi: Mehanikka & Dženard Redžić Produkcija: Nexter Studio: Napalm Studio Lyrics video: Imperator FX

Farid Bang ft. Kolegah - Jebemti majku

Image
Bas su bezobrazni ovi njemci :) Pogledajte novi video od Kollegah i Farid Bang a obratite posebno paznju na refren ...

D.R. - Pravo dobar (Video)

Image
Donosimo vam pravi underground rap od D.R. koji je izbacio spot sa nazivom Pravo dobar ! Video produkcija - Classic L Production Kamera - Classic L Production Produkcija - Classic L Production Beat - Classic L Production  Izvođač - Tannio Barrio - D.R.

Beogradski sindikat - Sistem te laze (Video)

Image
Beogradski sindikat se vraca sa novim videom !

K.R.A.S.T. - Prvo rociste

Image
Ispratite pravu redaljku iz kvarta ! Na traci su: Tibor,Vargek Beatanga,Jopa Jopinjo,Chelavy,Djubre,Kali,Scriptor te DJ Katz.

Jala Brat i Buba zapalili Cazin !

Image
Jos jedan odlicni koncert od Jala Brat i Buba Corelli , ovaj put je gorio Cazin ! Pogledajte video :

Brut - Svet te treba !

Image
Za one koji ga jos nisu upoznali donosimo pravu svjezinu sa dubokim i tvrdim tekstovima . Nova pjesma nosi naziv Svet te treba a evo je kod nas ekskluzivno !

Predstavljamo : Bny Beatz !

Image
Predstavljamo nova imena na nasem portalu a krecemo sa BNY Beatz ... beatmejker , producent i reper koji se s repom bavi vec dugi niz godina ... Sam o sebi: Bny ( Beny) Beatz il ti ga Enemy Producent,Beatmaker i MC Iz Zenice sam. 1996 godiste sam. Rep slusam od svoje 6. godine... Prvi svoj tekst sam napisao 2007 godine u vrijeme kad sam jos graffite crtao , a svoj prvi beat i svoju prvu traku sam uradio i snimio pocetkom 2008-e.. Iza sebe imam 3 demo albuma iz perioda u kojem sam se aktivno bavio repom 2008-2014 ( " U KVARTU 2013" ;"EGO LP 2013 ";"SA BETONA 2014" ) od kojih su zadnja dva poprilicno dobro prosla sa preko 1000 downloada na svakom.. Suradjiv ao sam sa jako mnogo repera i producenata ( Deniro,Jopa,Khan,Roka,Scena&Kazna,Cma,itd+ jako veliki broj novih repera), cak je bilo prilike i zasuradnju sa Bubom Corelliem 2012 al nazalost na kraju nista od toga... Iza sebe imam preko 200 snimljenih pjesama i jedno 15 spotova od kojih je najveci

Deniro - Moras sebe da volis (Video)

Image
Deniro je ponovo izbacio novu pjesmu . Deniro je sigurno jedan od najaktivnijih rep izvodjaca u srbiji trenutno ... Nova pjesma nosi naziv Moras sebe da volis ...

Los sin - 32 lajne (Video)

Image
Los sin je izbacio najavu za album uz video od Nine production ! Video:

Vuya Feat. Bora Tata - Ne zovi me

Image
Vuya je najavio mnogo novi spotova i saradnji medju kojima su Fox i Toni der Assi ... danas vam donosimo stvar sa manje poznatim Bora Tata a video mozete pogledati kod nas: Video:

Dalal & Deen feat Ana Rucner & Jala - Ljubav je [OFFICIAL VIDEO EUROSONG 2016]

Image
Dobili smo i Video predstavu pjesme koja ce predstaviti Bosnu i Hercegovinu na ovogodisnjem eurosongu ... Jala brat kaze kako mu je ovo vjerovatno vrhunac karijere i trenutno je sigurno najpopularniji reper na balkanu.

Dado Polumenta X Jala Brat - Dominantna

Image
Poslusajte vec sad novi hit koji spremaju Dado Polumenta i Jala Brat ! Jala Brat Dado Dominantna

Furio Dzunta X Kendi - Tajci

Image
Poslusajte novu pjesmu iz Bassivity ekipe !

Jala Brat - Skandal (Video)

Image
Bosanskohercegovački reper i jedan od predstavnika naše zemlje na Eurosongu Jasmin Fazlić Jala večeras je objavio novi spot i pjesmu pod nazivom "Skandal". Jala je spot snimao u Zenici na lokaciji izletišta Smetovi, novoizgrađenoj Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici i u hotelu "Dubrovnik" gdje se odvija radnja spota. Pored Jale, u spotu se pojavljuje i bh. manekenka Jovana Bilinac koja je ulogu skandalozne djevojke odglumila perfektno. Snimanje je proteklo u dobroj atmosferi sa profesionalnom ekipom Area 7 Entertainmenta u sastavu Jasmin Pivić (režija), Dino Šehić (kamera i postprodukcija), dok je menadžerski dio posla obavio Jasmin Smajić Skoza. Prije objave spota, Jala je na svojim profilima na društvenim mrežama objavio fotografije sa seta koje su izazvale veliko interesovanje kod njegovih fanovi koji su sa nestrpljenjem očekivali večerašnju pjesmu.

Fresh Island Festival !

Image
Fresh Island Festival je hip hop/RnB festival koji se već petu godinu održava na prelijepom otoku Pagu, na svima poznatoj plaži Zrće.  Festival se održava od 12. do 14. srpnja.3 dana vrhunske glazbe i kvalitetnih izvođača. Uz imena, kao što su Nas, Snoop Dogg, KRS-One, Eve, Mobb Deep, Pusha T, Meth&Red, koji su nastupali kao headlineri na festivalu, ove godine dolaze Wiz Khalifa, The Game DJ Premier, Ty Dolla Sign i mnogi drugi. Treći headliner bit će uskoro najavljen. Karte su u prodaji, te se također mogu kupiti preko ambasadora za festival. Kontaktirajte svog ambasadora za karte. Facebook: Lovro Brčić E-mail: lovro.brcic.8@gmail.com

Edo Maajka - Ojojoj (Video)

Image
Edo Maajka ima novi video nakon mnogo godina . Reziju potpisuje Dario Lonjak u produkciji Velimir Grgica . Video:

THCF - B2 - Cast iznad svega

Image
Ekipa je ponovo iznenadila vecinu svoje fanove s novom pjesmom koja je izasla prije sedmicu dana a evo je ekskluzivno kod nas s malil zakasnjenjem ... video:

Kacket dole (Video) !

Image
Corona , Dundja i Rimski donose nesto novo sa Kacket dole akcijom ! One Music beats na produkciji ... uzivajte ! Video:

Jala Brat & Buba Corelli u MyFace (Video)

Image
Pogledajte snimke s velikog koncerta iz MyFace od Jale i Bube ... Pored dva najpopularnija trenutna repera tu su jos i Frenkie i jos par iznenadjenja ali pogledajte sami :

Srki & Ivi feat. Loš Utjecaj - Djoka (beat by Chev Chelious)

Image
Osječki reperi Srki & Ivi te grupa Loš Utjecaj objavili su novu pjesmu, a rezultat zanimljive suradnje zove se Djoka. Više o samoj pjesmi, nastanku i izvođačima prokomentirao je reper Srki: “Proljeće je! Upucajte si svježinu zelenila u uši novim videom koji su vam spremili nimalo zeleni Srki & Ivi sa ekipom iz Lošeg Utjecaja! Ova dva reinkarnirana MCa, koji su na osječkoj sceni i oko nje od samih početaka, napadački kreću raditi te kao prvi proljetni svježi plod donose ultrasoničnu melodiju, tvrd ritam i reš pečenu bass membranu beatom Chev Cheliousa, sa stvari Djoka.  Poznati i priznati momci iz Lošeg Utjecaja, su dodatno izbili stvar van svih proporcija, posebno Trale svojim doprinosom na refrenu, kojega je totalno “zavario”. Spot je snimao Igor Sambolec, za GerilaFilm, a tko je on, svi zasigurno znate. Produkciju, mix i mastering je odradio “Slavonia DRE” aka Davor Dundović “Dooplee” za Loš Utjecaj Studio!

Red Bull RapLika 2016

Image
Uskoro počinje takmičenje koje će sigurno obradovati sve fanove hip hopa u BiH: Red Bull RapLika je takmičenje u freestyle repanju, u kojem se MC-ijevi u borbama jedan-na-jedan nadmeću u improvizaciji i sklapanju rima na licu mjesta. Ljubitelji rapa u BiH i regiji sigurno se dobro sjećaju takmičenja Red Bull MC Battle, koje je doživjelo tri izdanja – 2010, 2011 i 2012. godine, izazvavši jako veliko interesovanje na hip hop sceni. Nakon nekoliko godina pauze, stiže nasljednik ovog takmičenja: Red Bull RapLika! Red Bull RapLika se nastavlja na Red Bull MC Battle, ali, pored novog imena, donosi još nekoliko jako interesantnih novina u sadržaju i formatu takmičenja. Ono što je ostalo isto jeste suština: riječ je o borbama jedan-na-jedan u freestyle repanju, nadmetanju u sklapanju rima „iz glave“. U ovim dvobojima pobjeđuje onaj ko inteligentnije i duhovitije odgovori svom protivniku, onaj ko na licu mjesta smisli originalniju „rap repliku“ na suparnikove riječi. Pravo učešća imaju MC-ijevi

Ljubav je (engleska verzija)

Image
Poslusajte englesku verziju pjesme za evroviziju u kojoj se pojavio Jala Brat ... Trenutno smo medzu favoritama ako uzmemo u obzir online voting sa zvanicne stranice evrovizije ... Fuade hit them with torbica ... ;) Video:

Fox - Za pravu bracu !

Image
Fox ima novi spot koji je izasao za pjesmu Za pravu bracu ! Pogledajte video u nastavku ... video:

Panda !

Image
Poslusajte svjezinu na domacoj sceni koju donosi Kedzi OG sa drustvom ... Miks i master Kolateral ! Video:

Lemi G , Fox , Krim Paj - Vas je zivot samo show

Image
Poslusajte odlicnu saradnju gdje se nasao i popularni Fox sa svojim versom za pjesmu Vas je zivot samo show ! Video:

Skankdafaka ft.Nexter - Guzotomija

Image
Novu pjesmu pod nazivom "Guzotomija" pod etiketom #nemalabavo ekipe od sinoć možete poslušati na oficijelnom kanalu jednog od izvođača iste. Ovaj put svoje reperske snage i sposobnosti udružili su Skankdafaka i Nexter koji su pjesmu radili na instrumental Donia Montane. U izradi audio zapisa i cjelokupnog projekta učestvovao je stalni član Vorda koji je i prije surađivao sa izvođačima. Video za "Guzotomiju" radila je stranica Infinite rap. Prije objavljivanja pjesme na You Tube kanalu, Skankdafaka je live pred ca. 600 fanova javljanjem upoznao iste sa pjesmom, dugogodišnjim radom, planovima i svim stvarima kojim su se zanimali poštovaoci #nemalabavo ekipe i produkcije. Nakon live session-a, pratitelji su poslušali pjesmu i ostavili, uglavnom, pozitivne komentare i kritike. U najavi je još mnogo stvari, projeka i pjesama u dobro poznatom stilu #nemalabavo.